Asociace muzeí a galerií v České republice

Asociace muzeí a galerií ČR
2. 2. 2024

Memorandum o vzájemné spolupráci mezi AMG a Českou archivní společností

 

Memorandum o vzájemné spolupráci mezi AMG a Českou archivní společností, z. s. PDF 


Dne 18. ledna 2024 bylo mezi Asociací muzeí a galerií České republiky, z. s., a Českou archivní společností, z. s., podepsáno memorandum o vzájemné spolupráci spočívající zejména v oblasti péče o kulturní dědictví České republiky.

Spolupráce bude probíhat ve výměně zkušeností a poznatků, v předávání informací a oboustranné komunikaci, v rámci koncepční činnosti a přípravy nových legislativních norem či dalších souvisejících dokumentů v oboru muzejnictví, archivnictví, autorských práv, digitalizace kulturního dědictví a vzdělávání. Obě strany budou vzájemně propagovat a popularizovat svoje aktivity týkající se témat jejich společného zájmu. AMG a ČAS se též domluvily na součinnosti při přípravě a realizaci společných projektů (např. tematicky zaměřených školení, odborných seminářů a konferencí či dalších vzdělávacích aktivit). 

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Přijímáme přihlášky do dalšího ročníku kursů!

Již zítra 17. května 2024 začíná FMN 2024!

Výsledky 5. ročníku soutěže

6. června 2024 od 11.00 hodin

17. května až 15. června 2024

nahoru

Jak se přihlásit do AMG?

Chcete se stát členem Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s.? Potřebujete získat podrobnější informace o činnosti AMG, formách a možnostech členství, nebo výši členských příspěvků? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás