Asociace muzeí a galerií ČR - Dění v oboru
9. 3. 2009

Literární soutěž Skrztá paměť Moravy

Tisková zpráva

Muzeum Brněnska
Památník písemnictví na Moravě


Jihomoravský kraj vyhlásil ke dni 28. října 2008 třetí ročník literární soutěže Skrytá paměť Moravy, tentokrát na téma „Cesta do světa“. Soutěž je určena mladým autorům ve věku od 12 do 19 let, kteří mohou své přihlášky a prozaické texty posílat až do 31. března 2009.

Soutěž je rozdělena do dvou věkových kategorií, kterým odpovídá zadaný rozsah textu. Mladší soutěžící ve věku od 12 do 15 let mají do soutěže zaslat 1 až 3 strany prozaického textu, starším autorům ve věku od 16 do 19 let je zadán rozsah 4 až 10 stran. Téma „Cesta do světa“ je možné uchopit jako konkrétní příběh objevování nových míst v moravském regionu či v krajích vzdálenějších, nabízí zamyšlení nad důvody, které člověka vedou k cestám do neznáma. Klade také otázku, co vlastně tvoří hranice domova – blízcí lidé, prostředí, sdílené zážitky, kulturní sounáležitost – a kde už začíná „svět“. Všechny literární texty budou po uzávěrce předány odborné porotě v čele s básníkem Vítem Slívou a ty vítězné přečtou jejich autoři na vyhlášení výsledků v Mikulčicích za přítomnosti veřejnosti ve druhé polovině června 2009. Další informace a aktuality z průběhu soutěže najdou zájemci na www.muzeumbrnenska.cz/rajhrad.htm.


Andrea Vítová

SOUTĚŽ: Skrytá paměť Moravy
ORGANIZACE SOUTĚŽE: Muzeum Brněnska – Památník písemnictví na Moravě, Masarykovo muzeum v Hodoníně
VYHLÁŠENÍ III. ROČNÍKU: 23. října 2008 v 16 hodin, Památník písemnictví na Moravě
DATUM UZÁVĚRKY: 31. března 2009
INFORMACE: www.muzeumbrnenska.cz/rajhrad.htm

Tisková zpráva  Dokument Word (13 kB)

 

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Náměty posílejte nejpozději do 27. listopadu 2023

Termín pro podání žádostí je do 31. března 2023

1.–3. listopad 2022 v Multifunkční kulturní centrum v Hlinsku

4. listopadu 2021 v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, p. o.

nahoru

Jak zjistit novinky z oblasti muzejnictví?

Chcete se dozvědět, ve kterém muzeu nebo galerii hledají nové zaměstnance, jaké zajímavé publikace v oboru právě vyšly, anebo jaké putovní výstavy nabízejí české muzejní instituce k zapůjčení? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Muzejní aktuality Kontaktujte nás