Asociace muzeí a galerií ČR - Dění v oboru
17. 3. 2009

Studijní cesta do Textilního muzea v St. Gallenu a světoznámého restaurátorského centra Abegg - Stiftung ve Švýcarsku

15. - 18. dubna 2009

 Bohatá země plná majestátných alpských velikánů tyčících se  nad hladinami jezer, kde po úbočích hor stékají divoké bystřiny. Za cinkotu kravských zvonců vznikají vynikající sýry a lahodné čokolády, které se rozplývají   na jazyku stejně jako vločky sněhu na tváři. Tím vším prostupuje pravidelný tikot hodinek, mísící se s cinkotem bankéřových zlaťáků, dopadajících do švýcarské kasičky. Zaposlouchejte se s námi.   


Termín: 15. - 18. dubna 2009

Odjezd : 15. 4. ve 23,00 hodin z Prahy 
Návrat : 18. 4. v ranních hodinách

Cena : 3. 990,- Kč   

Cena zahrnuje:  dopravu zájezdovým autokarem s klimatizací a minibarem, průvodce, 1x ubytování   v hotelu s polopenzí , kompletní „Cestovní pojištění“, pojištění CK proti úpadku

Program zájezdu:

1. den: Odjezd  ve  23, 00 hodin z Prahy od stanice metra Nové Butovice, (zastávka busu Nové Butovice na Bucharově ulici ve směru na Radlickou ulici). Přejezd přes SRN k Bodamskému jezeru.

2. den: V ranních hodinách příjezd k Bodamskému jezeru, průjezd hlavním městem rakouského Voralberska Bregenzem do Švýcarska. Zastávka na naší studijní cestě bude návštěva Textilního muzea v St. Gallenu se sbírkami od starověku po 20. století. Přejezd na květinový ostrov MAINAU, který se každý rok od jara do podzimu mění na bujný ráj exotických rostlin. Květinový ostrov Mainau nás přivítá záplavou květů. Říká se, že tento ostrov švédského hraběte Bernadotte kvete v každou roční dobu. V bujné vegetaci najdeme záplavu obvyklé flóry, ale i palmy, obrovské sukulenty, sekvoje, bambusy, skvostné vistárie a kdoví co ještě. Ostrov je nejen pastvou pro oči, ale i úžasnou směsicí vůní a zvuků. Nejintenzivněji se to vše vnímá v „motýlím domě“, ve kterém budete obklopeni exotickou flórou a jako třešnička na dortu kolem Vás bude poletovat obrovské množství exotických motýlů. Odjezd na ubytování do oblasti Interlakenu, nedaleko Abeggu, večeře a nocleh.

3. den:  Snídaně v hotelu.  Přejezd kolem jezera Thunersee do ABEGG - STIFTUNG u Riggisbergu.
Nadace Abegg se již o počátku věnuje především studiu, konzervaci a restaurování historických textilnií.  Vlastní program v areálu nadace.  Ateliéry restaurování a konzervace textilu patří mezi pracoviště mezinárodního významu. Areál tvoří vedle konzervátorských a restaurátorských dílen i vědecká knihovna, muzeum a vědecko-výzkumná laboratoř. Vzhledem k rekonstrukci centra, bude možné navštívit depozitáře a dílny pouze v menších skupinách. Zbytek dne proběhne turisticko tématický program. Prohlídka centra hlavního města Švýcarska BERN, jež je zapsané na seznamu světového a kulturního dědictví UNESCO. Orloj, loubené domy, radnice, katedrála, parlament. Přejezd do LUZERNU - prohlídka malebného města ležícího na břehu Vierwaldstatského jezera pod masivem hory Pilatus, během které nesmí chybět procházka přes nejstarší dřevěný most v Evropě. Ve večerních hodinách odjezd zpět do ČR.

4. den: Návrat v dopoledních hodinách do ČR.

Během cesty je možné zakoupit si v autokaru nápoje za Kč  ( limo, čaj, káva ).

Doporučené kapesné: květinový ostrov Mainau: 13,00 EUR, Textilní muzeum v St.Gallenu: 7,00 SFr


Na cestu postačuje občanský průkaz.

Ubytování bude v dvojlůžkových pokojích.  Pokud nevyjádříte své preference, bude Vám spolunocležník přidělen.

 

Přihláška na studijní cestu do Abeggu  Dokument Word (26 kB)

Program  Dokument Word (76 kB)

Platba  Dokument Word (32 kB)

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Náměty posílejte nejpozději do 27. listopadu 2023

Termín pro podání žádostí je do 31. března 2023

1.–3. listopad 2022 v Multifunkční kulturní centrum v Hlinsku

4. listopadu 2021 v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, p. o.

nahoru

Jak zjistit novinky z oblasti muzejnictví?

Chcete se dozvědět, ve kterém muzeu nebo galerii hledají nové zaměstnance, jaké zajímavé publikace v oboru právě vyšly, anebo jaké putovní výstavy nabízejí české muzejní instituce k zapůjčení? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Muzejní aktuality Kontaktujte nás