Asociace muzeí a galerií ČR - Dění v oboru
7. 4. 2009

Zbraně, militária a památky střeleckých spolků v expozicích a výstavách našich muzeí

Vážené kolegyně a kolegové,

 jmenuji se Jan Tetřev a kromě toho, že jsem správcem sbírky zbraní Východočeského muzea v Pardubicích, píši o historických zbraních do časopisu Střelecká revue (100 stran, vychází každý měsíc, náklad cca 30 000 výtisků).

Pro letošní sedmé a tudíž předprázdninové číslo bych rád připravil cca patnáctistránkovou přílohu na téma zbraně, militária a památky střeleckých spolků v expozicích a výstavách našich muzeí (červen až září 2009).
Domnívám se, že pro naše muzea by to mohla být zajímavá a bezplatná reklama na počátku letní sezony. Loňský materiál o muzeích československých opevnění byl více než úspěšný.

 Objezdit všechna muzea, kde vystavují zbraně, však není v mých silách. Prosím vás proto o informace o vašich stálých expozicích zbraní a militárií, o jiných expozicích, kde se nacházejí zbraně a militária a samozřejmě o informace ke krátkodobým  výstavám, na nichž budou v létě 2009 vystaveny zbraně a militária.

Abychom si lépe rozuměli, připravil jsem jakousi stručnou osnovu-dotazník, který je umístěn níže. Prosím o jeho laskavé vyplnění a zaslání nejlépe do 15. dubna e-mailem na adresu tetrev@vcm.cz.

Děkuji za pochopení a těším se na oboustranně zajímavou spolupráci.

S přátelským pozdravem

Mgr. Jan Tetřev
správce sbírky zbraní a militárií Východočeského muzea v Pardubicích

tel.: +420 466 799 251
mobil: +420 606 855 746
e-mail: tetrev@vcm.cz

Dotazník Dokument Word  (28 kB)

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Náměty posílejte nejpozději do 27. listopadu 2023

Termín pro podání žádostí je do 31. března 2023

1.–3. listopad 2022 v Multifunkční kulturní centrum v Hlinsku

4. listopadu 2021 v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, p. o.

nahoru

Jak zjistit novinky z oblasti muzejnictví?

Chcete se dozvědět, ve kterém muzeu nebo galerii hledají nové zaměstnance, jaké zajímavé publikace v oboru právě vyšly, anebo jaké putovní výstavy nabízejí české muzejní instituce k zapůjčení? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Muzejní aktuality Kontaktujte nás