Asociace muzeí a galerií ČR - Dění v oboru
9. 11. 2009

Vyhlášení IV. ročníku literární soutěže Skrytá paměť Moravy

Tisková zpráva

Muzeum Brněnska, p.o.
Památník písemnictví na Moravě

Jihomoravský kraj vyhlásil ke dni 28. října 2009 čtvrtý ročník literární soutěže Skrytá paměť Moravy, tentokrát na téma „Z rodinné kroniky“. Soutěž je určena mladým autorům ve věku od 12 do 19 let, kteří mohou své přihlášky a prozaické texty posílat do 31. března 2010.

Soutěž je rozdělena do dvou věkových kategorií, kterým odpovídá zadaný rozsah textu. Mladší soutěžící ve věku od 12 do 15 let mají do soutěže zaslat 1 až 3 strany prozaického textu, starším autorům ve věku od 16 do 19 let je zadán rozsah 4 až 10 stran. Letošní téma „Z rodinné kroniky“ skýtá možnost zapátrat v rodinné historii: Může se jednat o vyprávění pozapomenutých osudů vlastních předků, střípky rodinné historie vyčtené z dopisů a deníků, ale také o smyšlené příběhy – ať už ze vzdálené minulosti či ze současnosti. Pravidelní účastníci soutěže i ti, kteří se rozhodnou poslat svůj literární text poprvé, se mohou v zimních měsících těšit na seminář tvůrčího psaní Krocení literární múzy, který jako podporu soutěže pořádá po celé Moravě Památník písemnictví na Moravě. Všechny soutěžní texty budou po uzávěrce předány odborné porotě a ty vítězné přečtou jejich autoři na vyhlášení výsledků v Mikulčicích za přítomnosti veřejnosti ve druhé polovině června 2010.
Přihlášky a podmínky soutěže naleznou zájemci na adrese www.muzeumbrnenska.cz, www.masaryk.info či www.kr-jihomoravsky.cz/informace.

 

Andrea Vítová

SOUTĚŽ: Skrytá paměť Moravy
VYHLAŠOVATEL: Jihomoravský kraj
ORGANIZACE SOUTĚŽE: Muzeum Brněnska, p.o., pobočka Památník písemnictví na Moravě, Masarykovo muzeum v Hodoníně, pobočka Slovanské hradiště v Mikulčicích
VYHLÁŠENÍ IV. ROČNÍKU: 29. října 2009
DATUM UZÁVĚRKY: 31. března 2010

 Tisková zpráva  Dokument Word (27 kB)

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Náměty posílejte nejpozději do 27. listopadu 2023

Termín pro podání žádostí je do 31. března 2023

1.–3. listopad 2022 v Multifunkční kulturní centrum v Hlinsku

4. listopadu 2021 v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, p. o.

nahoru

Jak zjistit novinky z oblasti muzejnictví?

Chcete se dozvědět, ve kterém muzeu nebo galerii hledají nové zaměstnance, jaké zajímavé publikace v oboru právě vyšly, anebo jaké putovní výstavy nabízejí české muzejní instituce k zapůjčení? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Muzejní aktuality Kontaktujte nás