Asociace muzeí a galerií ČR - Dění v oboru
4. 9. 2015

Kolokvium 2015 Komise pro práci s veřejností a muzejní pedagogiku – Různé cesty, stejné cíle

4.–6. října 2015, Plzeň

Komise pro práci s veřejností a muzejní pedagogiku při AMG ČR pořádá kolokvium na téma "Různé cesty, stejné cíle. Vhodné strategie a účinné metody zpřístupnění muzejního a galerijního obsahu", které proběhne ve dnech 4.–6. října 2015 v Západočeském muzeu v Plzni.


Pozvání předsedkyní komise:

Milé kolegyně a kolegové,

zdravím vás z přerovského muzea jménem výboru Komise pro práci s veřejností a muzejní pedagogiku AMG ČR. Věřím, že valná většina z vás již stačila během dnů zasloužené dovolené načerpat kromě nejednoho zážitku také sílu na svou další pracovní činnost. S ohledem na stále větší zájem muzejníků o naše akce s prezentačně-edukační tematikou si vás tímto dovolujeme pozvat na naši poslední akci v letošním kalendářním roce. Jako v pořadí již čtvrté letošní setkání muzejních pedagogů a pracovníků v první linii má uskutečnění popisovaného celostátním kolokvia navíc ambice stát se jedním z pomyslných vrcholů naplňování vytyčené strategie výboru naší komise – kultivovat vlastní profesní jednání a zároveň se pokoušet společně objevovat účinné cesty ke spolupráci s pracovníky ostatních kulturních a paměťových institucí. Z uvedených důvodů se tentokrát ocitli v hledáčku našeho společného zájmu galerijní edukátoři, kteří se obdobně jako my snaží seriózně přistupovat ke vzdělávání a pokouší se nalézt vhodné strategie a účinné metody zpřístupnění edukačního obsahu sbírek. Ať už jste zástupce jakékoliv muzejní či galerijní profese, byli bychom moc rádi, kdyby vás níže přiložený program Kolokvia 2015 svou pestrostí, ale také zajímavostí připravených aktivit natolik oslovil, že se rozhodnete za námi na počátku října vydat do Plzně. Chceme obohatit jeden druhého a v příjemné atmosféře Evropského města kultury 2015 nabrat nápady, ale také sdílet své vlastní názory a tím podpořit mezioborovou profesní diskusi na téma Různé cesty, stejné cíle.

Na osobní setkání s vámi se těší Mgr. Kateřina Tomešková, Ph.D., předsedkyně komise
 

Plakát kolokvia (2 MB)
Program kolokvia (528 kB)
Přihláška (1,50 MB)


TERMÍN PRO ZASLÁNÍ ANOTACÍ: 11.9. 2015 na jagosova@phil.muni.cz

TERMÍN PRO ZASLÁNÍ PŘIHLÁŠEK (účastníci bez přípěvku): 20.9. 2015 na morzolova@muzeum.ji.cz / 567 573 899

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Náměty posílejte nejpozději do 27. listopadu 2023

Termín pro podání žádostí je do 31. března 2023

1.–3. listopad 2022 v Multifunkční kulturní centrum v Hlinsku

4. listopadu 2021 v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, p. o.

nahoru

Jak zjistit novinky z oblasti muzejnictví?

Chcete se dozvědět, ve kterém muzeu nebo galerii hledají nové zaměstnance, jaké zajímavé publikace v oboru právě vyšly, anebo jaké putovní výstavy nabízejí české muzejní instituce k zapůjčení? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Muzejní aktuality Kontaktujte nás