Asociace muzeí a galerií ČR - Dění v oboru
26. 5. 2010

Dětí plná Ostrava

1. června 2010

1. června 2010 od 9 do 18 hodin se v centru Ostravy uskuteční pilotní projekt akce Dětí plná Ostrava.

Oslava Mezinárodního dne dětí v centru Ostravy se uskuteční 1. června 2010. Program zahájí v 9. 00 hodin na Masarykově náměstí starosta Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Ing. Miroslav Svozil, který nad akcí převzal záštitu. Program vyvrcholí průvodem dětí a herců městem „Po stopách bílého koníka“ v 16.30 a bude slavnostně zakončen „Poklady města“ v 17:30 v Domě umění.

V rozsáhlém komunitním projektu se ke spolupráci spojila ohniska kulturního a společenského dění našeho města. Akce a doprovodné programy budou současně probíhat v jednotlivých institucích, ale také na stanovištích na vytipované trase vedoucí centrem města od Divadla loutek Ostrava ke Galerii výtvarného umění v Ostravě a zpět.
Tematickým rámcem, inspirací a také námětem stanovišť a zastávek se stane kniha – dětské leporelo Tajemná Ostrava, která byla vydána při příležitosti kandidatury města Ostravy na titul Evropské hlavní město kultury 2015.

Pro děti a rodiče, školy, školky a veřejnost jsou připraveny zábavné netradiční vzdělávací programy a soutěže, obsahující divadelní, výtvarné, hudební, ekologické a vzdělávací aktivity s důrazem kladeným na město a jeho tradici. Děti se vypraví po stopách, podkovičkách, bílého koníka, projdou devět zastávek od pravěku až do budoucnosti a budou poznávat své město. Během dne se v centru města skutečný bílý koník dětem nejednou ukáže.

Kontakt:
Jana Šrubařová
Tisková mluvčí a PR Galerie výtvarného umění v Ostravě
tel.: 731 691 563, 596 112 566
www.gvuo.cz

Tisková zpráva   (68 kB)

Plakát   (433 kB)

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Náměty posílejte nejpozději do 27. listopadu 2023

Termín pro podání žádostí je do 31. března 2023

1.–3. listopad 2022 v Multifunkční kulturní centrum v Hlinsku

4. listopadu 2021 v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, p. o.

nahoru

Jak zjistit novinky z oblasti muzejnictví?

Chcete se dozvědět, ve kterém muzeu nebo galerii hledají nové zaměstnance, jaké zajímavé publikace v oboru právě vyšly, anebo jaké putovní výstavy nabízejí české muzejní instituce k zapůjčení? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Muzejní aktuality Kontaktujte nás