Asociace muzeí a galerií ČR - Dění v oboru
1. 4. 2016

Evropské kořeny muzejní edukace Plzeň 2016

26.–27. dubna 2016, Plzeň

Mezinárodní seminář je určen pracovníkům muzeí a galerií ČR a dalším odborným institucím zabývajícím se neformálním mimoškolním vzděláváním, pedagogům základních a středních škol a zájemcům z řad vysokoškolských studentů.

Celé setkání je pojato jako setkání lidí, kteří mají zájem o obor muzejní a galerijní pedagogiky a srovnání české a zahraniční praxe. Zahraničí bude zastupovat viceprezidentka mezinárodní asociace HandsOn International Association Childeren in Museums Petra Katzenstein z Amsterdamu, Holandsko.

Prosím všechny kolegy z muzeí a galerií, kteří by chtěli v Plzni vystoupit se svým příspěvkem, aby poslali téma a stručnou anotaci příspěvku.

Váš příspěvek by neměl přesáhnout 20 min., k dispozici je plátno i promítací zařízení (dataprojektor, notebook). Jednacím jazykem bude čeština a angličtina, příspěvky budou tlumočeny. Své příspěvky a dotazy k semináři zasílejte na e-mail.

Tématem dvoudenního semináře budou hlavní trendy v české a zahraniční muzejní pedagogice, možnosti spolupráce českých muzeí a galerií se zahraničními institucemi a představení nejnovějších projektů v oblasti mimoškolní edukace.

Závěr setkání bude věnován návštěvě stálých expozic ZČM a prohlídce kulturní instituce DEPO2015, ve které probíhá výstava TRIK digitální hřiště. Samozřejmě je možné navštívit další aktuální výstavy nebo se zúčastnit prohlídky města Plzně.

Vaši účast potvrďte do 18. 4. 2015 – v mailu uveďte jméno, instituci a telefonické spojení. Přihlášky zasílejte na e-mail: dbrejchova@zcm.cz


Cena semináře
:
350 Kč /1 den
500 Kč/2 dny včetně společenského večera

Přihláška
(151 kB)


Z vašich příspěvků bude vydán sborník.

Na všechny účastníky se moc těšíme!


 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Náměty posílejte nejpozději do 27. listopadu 2023

Termín pro podání žádostí je do 31. března 2023

1.–3. listopad 2022 v Multifunkční kulturní centrum v Hlinsku

4. listopadu 2021 v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, p. o.

nahoru

Jak zjistit novinky z oblasti muzejnictví?

Chcete se dozvědět, ve kterém muzeu nebo galerii hledají nové zaměstnance, jaké zajímavé publikace v oboru právě vyšly, anebo jaké putovní výstavy nabízejí české muzejní instituce k zapůjčení? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Muzejní aktuality Kontaktujte nás