Asociace muzeí a galerií ČR - Dění v oboru
31. 1. 2011

Regionální muzeum Mělník: Nabídka výstavy „Do Mexika za přírodou a lidmi“

V plánu putovní výstavy, který je plný až do začátku roku 2012, se neočekávaně uvolnily dva termíny, takže výstava je v současnosti volná, a to do konce dubna tohoto roku. Pokud by tedy měl někdo volné výstavní prostory nebo mu vypadla nějaká akce z plánu akcí, lze tuto výstavu objednat za poplatek 5000,- Kč, v čemž je zahrnuta instalace, přednáška na vernisáži, deinstalace a odvoz, takže pro vystavovatele prakticky bez práce a starostí.
Putovní výstava, kterou připravila společnost ZOOGEOS, je výsledkem cesty 8 přírodovědců - kaktusářů a ornitologů - po semiaridních oblastech Mexického vnitrozemí z přelomu března a dubna 2009. Jádro výstavy tvoří více než stovka fotografií s doprovodným textem v 66 kliprámech 40 x 50 cm, které dokumentují život lidí i přírodní krásy této nádherné země. Doplněno 1 úvodním rámem 70 x 105 cm a materiály do jedné vitríny. Výsledkem expediční práce M. Strnada je 60 minutový filmový dokument, který výstavu doprovází a je možné ho promítat během vernisáže či v průběhu výstavy.
Kontakt: Petr Lumpe, Regionální muzeum Mělník,tel.: 728158417, e-mail: lumpe@muzeum-melnik.cz
 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Náměty posílejte nejpozději do 27. listopadu 2023

Termín pro podání žádostí je do 31. března 2023

1.–3. listopad 2022 v Multifunkční kulturní centrum v Hlinsku

4. listopadu 2021 v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, p. o.

nahoru

Jak zjistit novinky z oblasti muzejnictví?

Chcete se dozvědět, ve kterém muzeu nebo galerii hledají nové zaměstnance, jaké zajímavé publikace v oboru právě vyšly, anebo jaké putovní výstavy nabízejí české muzejní instituce k zapůjčení? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Muzejní aktuality Kontaktujte nás