Asociace muzeí a galerií ČR - Dění v oboru
25. 7. 2011

Rezidence Praha 2012 - výběrové řízení na rezidenční pobyty pro mladé a začínající visuální umělce

Termín pro podání přihlášek 21.8.2011

V rámci recipročního programu „Rezidence Praha 2012“, vyhlašuje Centrum pro současné umění FUTURA výběrové řízení na rezidenční pobyty pro mladé a začínající visuální umělce, v následujících uměleckých organizacích: / As part of the Prague Residency 2012 framework, the Center for Contemporary Art FUTURA announces an open call for residency stays for young and emerging visual artists, in the following organizations:

Kunst re Public, Berlin (D) – (http://www.kunstrepublik.de/Informace k pobytu  Dokument Word (50 kB)

Viafarni, Milan (IT) - (www.viafarini.org)  Informace k pobytu  Dokument Word (49 kB)

ArtSchool Palestine, Ramallah (P) – (www.artschoolpalestine.com)  Informace k pobytu  Dokument Word (64 kB)

Podmínky/Terms and Conditions

- Zájemci mají možnost se přihlásit maximálně na dvě z nabízených rezidencí. Přihlášení se na více než dvě destinace není možné a nebude zohledněno. /
Applicants may apply to two out of three offered residencies. Applications for more than two destinations will not be considered.
 
- Rezidence jsou určeny českým umělcům, nebo umělcům, kteří dlouhodobě působí na české výtvarné scéně /
All residencies are geared for ether artist of Czech origin, or artists who are based in the Czech Republic.
 
- Žadatelé musí být profesionální umělci nebo studenti uměleckých vysokých škol pracující s formou visuálního umění /
Applicants must be professional artists or university students who work in the field of visual art.
 
- Dostatečná znalost AJ jazyka nutná / Sufficient knowledge of English language is vital.
 
- Termín pro podání přihlášky do 21.8.2011. / Deadline for applications August 21st2011.
 
- Výsledky výběrového řízení budou známy nejpozději do 19.9.2011.  V prvním kole bude odbornou komisí složenou ze zástupců FUTURY vybráno pět kandidátů pro každou z destinací. V druhém kole si každá z partnerských institucí z těchto pětic vybere jednoho umělce, který se zúčastní rezidence v jejich organizaci. O účasti na rezidenci budou umělci informováni osobně. Vzhledem k předpokládané výši zájemců budou kontaktováni pouze ti, kteří se dostanou mezi prvních 5 kandidátů a posléze ti, kteří jsou na rezidenci vybráni. Neobdržíte-li tedy žádnou zprávu do 19.9.2011, bohužel jste nebyli na rezidenční pobyt pro rok 2012 vybráni. Konečné výsledky budou zveřejněny na webových stránkách FUTURY / 
Results of the open call will be announced by September 19th 2011 the latest. In the first round five artists will be selected for every destination by a committee of FUTURA deputies. In the second round, respective organization will select their resident from the shortlist provided. Selected artists will be informed via email. Due to the expected high number of applicants, we will contact only artists who have been shortlisted for one or more residencies. If you therefore don’t here from us before September 1st you have sadly not been selected. Results will be also published on the FUTURA website.
 
- Více informací o každé z rezidencí najdete v aplikacích k jednotlivým rezidencím. Upozornění: jednotlivé rezidence poskytují různé zajištění. Prosíme, čtěte pozorně! / For more information on individual residencies please see the application forms attached. Please bare in mind that individual residencies offer different indemnity. 
 
 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Náměty posílejte nejpozději do 27. listopadu 2023

Termín pro podání žádostí je do 31. března 2023

1.–3. listopad 2022 v Multifunkční kulturní centrum v Hlinsku

4. listopadu 2021 v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, p. o.

nahoru

Jak zjistit novinky z oblasti muzejnictví?

Chcete se dozvědět, ve kterém muzeu nebo galerii hledají nové zaměstnance, jaké zajímavé publikace v oboru právě vyšly, anebo jaké putovní výstavy nabízejí české muzejní instituce k zapůjčení? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Muzejní aktuality Kontaktujte nás