Asociace muzeí a galerií ČR - Dění v oboru
23. 9. 2011

Výstava architektonických návrhů v Museu v Ústí nad Labem

Collegium Bohemicum, o. p. s. zve na výstavu architektonických návrhů na podobu budoucí expozice Muzea německy mluvících obyvatel českých zemí. Součástí výstavy je všech třicet návrhů přihlášených do prvního kola architektonicko-výtvarné soutěže, kterou jsme uspořádali v souladu se soutěžním řádem České komory architektů. Návštěvníci se mohou seznámit i s částí předmětů, které budou součástí budoucí expozice. Ze strany Collegia Bohemica jde také o příspěvek do diskuse o nových muzejních expozicích a rekonstrukcích muzejních budov na různých místech republiky.
Výstava je otevřena denně mimo pondělí od 9.00 do 17.00 hodin, a to až do 25. října. Uzavřena je kromě pondělků také 5. a 6. července a 17. a 28. září 2011. Umístěna je ve druhém patře budovy Musea v Ústí nad Labem (vstup z ulice Brněnské). Po předchozí domluvě lze zajistit komentovanou prohlídku.
Vernisáž výstavy proběhla za účastí ministrů kultury Jiřího Bessera a obrany Alexandra Vondry ve středu 29. června 2011. Byla součástí slavnostního zahájení činnosti Collegia Bohemica v rekonstruované muzejní budově. Akce zahrnovala také mezinárodní konferenci věnovanou německé architektuře v českých zemích.

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Náměty posílejte nejpozději do 27. listopadu 2023

Termín pro podání žádostí je do 31. března 2023

1.–3. listopad 2022 v Multifunkční kulturní centrum v Hlinsku

4. listopadu 2021 v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, p. o.

nahoru

Jak zjistit novinky z oblasti muzejnictví?

Chcete se dozvědět, ve kterém muzeu nebo galerii hledají nové zaměstnance, jaké zajímavé publikace v oboru právě vyšly, anebo jaké putovní výstavy nabízejí české muzejní instituce k zapůjčení? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Muzejní aktuality Kontaktujte nás