Asociace muzeí a galerií ČR - Dění v oboru
19. 9. 2008

Návštěvnické centrum Moser v Karlových Varech

Využijte návštěvy lázeňského města Karlovy Vary k prohlídce tradiční sklářské huti světoznámé sklárny Moser, kde se rukodělné řemeslo pečlivě rozvíjí od zahájení provozu v roce 1893. Seznamte se v museu s historií rodinné sklárny, která se stala dvorním dodavatelem královských dvorů a dodnes úspěšně zachovává bohatou tradici výroby uměleckého skla. Na závěr Vaší návštěvy Vám rádi nabídneme bohatý sortiment značkových výrobků.

Prožijte mimořádný zážitek z práce moserovských sklářů přímo na sklářské huti!
Přesvědčte se o dokonalém rukodělném zpracování výrobků, jejich špičkové kvalitě a nevšedním talentu mistrů sklářů. Magická atmosféra při foukání a tvarování výrobků, vůně vypalovaných dřevěných forem a krása žhavé hmoty ve Vás jistě zanechá silný prožitek. Během prohlídky, kterou pro Vás připravujeme 7 dnů v týdnu, je možné za poplatek fotografovat nebo natáčet na kameru a tak si navždy uchovat vzpomínku na návštěvu sklárny. Prohlídky jsou obohaceny o prezentaci sklářských surovin, nářadí a výrobních postupů.

Nahlédněte do historie sklárny Moser!
Unikátní pohled do historie sklárny poskytuje nové Museum Moser. Nově řešená expozice v moderním interiéru nabízí poutavou prohlídku mapující více než 150 let historie sklárny, uvádí slavné majitele luxusního skla Moser a představuje nejstarší sklářskou tvorbu až po současné kolekce s více než 2000 exponáty. Výstava je doplněna 7 dokumentárními pořady v 9 světových jazycích.
K dispozici budete mít audio průvodce, který Vám umožní zvolit individuální průběh a rychlost prohlídky.

Nakupte v největší prodejně skla v Karlových Varech!
Na závěr návštěvy Vás srdečně zveme do největší prodejny skla v Karlových Varech s širokou nabídkou nápojového a dárkového skla, porcelánu, pravého českého granátu, módní bižuterie a doplňkového zboží. Náš prodejní tým Vám ochotně poradí s výběrem z bohatého sortimentu a zajistí kompletní servis k plné spokojenosti zákazníka. Poskytujeme zasílání zboží do místa bydliště, vrácení DPH zákazníkům ze zemí mimo EU, slevy držitelům zákaznických karet. Přijímáme objednávky do výroby a poskytujeme svatební registr. Nabízíme dárkové poukázky a akční slevy na vybraný sortiment, přijímáme kreditní karty, zajišťujeme rytí monogramů na zakázku, poskytujeme certifikáty na výrobky Moser a mnoho dalších výhod.

Jak se k nám dostanete?
Návštěvnické centrum Moser se nachází v areálu sklárny Moser v Karlových Varech - Dvorech, vedle nákupního centra Varyáda. Do sklárny se dostanete městskými autobusy č. 1, 10 nebo 22 (stanice Sklářská nebo Moser). Mapu pro příjezd autem najdete na http://www.moser-glass.com/cz/navstevnicke-centrum/informace-pro-navstevniky/.

Kdy máme otevřeno?
Museum             Po – Ne  9:00 – 17:00
Sklářská huť    Po – Ne  9:00 – 14:30
Prodejna            Po – Ne  9:00 – 18:00

 

V případě zájmu o rezervace prohlídek prosím kontaktujte bezplatnou linku Zákaznického servisu, Bc. Jitku Štorkánovou: tel. 800 166 737, email: customerservice@moser-glass.com. V případě jakýchkoli dalších dotazů či přání prosím kontaktujte Ing. Richarda Ullische: tel. +420 739 341 350, e-mail: customerservice-museum@moser-glass.com.

Více informací najdete na http://www.moser-glass.com/cz/navstevnicke-centrum/.

Moser  Dokument Word (186 kB)

Sklářská pec

Sklář Zdeněk Drobný

Nápojový soubor Splendid

 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Náměty posílejte nejpozději do 27. listopadu 2023

Termín pro podání žádostí je do 31. března 2023

1.–3. listopad 2022 v Multifunkční kulturní centrum v Hlinsku

4. listopadu 2021 v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, p. o.

nahoru

Jak zjistit novinky z oblasti muzejnictví?

Chcete se dozvědět, ve kterém muzeu nebo galerii hledají nové zaměstnance, jaké zajímavé publikace v oboru právě vyšly, anebo jaké putovní výstavy nabízejí české muzejní instituce k zapůjčení? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Muzejní aktuality Kontaktujte nás