Asociace muzeí a galerií v České republice

Asociace muzeí a galerií ČR
5. 8. 2014

VIII. celorepublikové kolokvium Muzeum a proměny společnosti

4.–5. listopadu 2014, Brno

Asociace muzeí a galerií České republiky ve spolupráci s Českým výborem ICOM, Mendelovým muzeem MU a oddělením muzeologie Ústavu archeologie a muzeologie Filozofické fakulty Masarykovy univerzity, s finanční podporou Ministerstva kultury České republiky, pořádá VIII. celorepublikové kolokvium na aktuální téma českého muzejnictví, které se uskuteční 4.–5. listopadu 2014 v Brně, v Univerzitním kině Scala, Moravské náměstí 3/127.

 

 

 

 
Vážené kolegyně, vážení kolegové,
stalo se již tradicí, že Asociace muzeí a galerií České republiky připravuje v Brně na podzimní dny tematicky ucelenou konferenci – kolokvium na aktuální téma českého muzejnictví. V duchu této naší tradice jsme se letos rozhodli uspořádat ve dnech 4.–5. listopadu 2014 VIII. celorepublikové kolokvium, tentokráte s názvem Muzeum a proměny společnosti.

Součástí kolokvia bude praktický workshop na téma „Muzea tvoří sbírky a lidé s podtitulem Společnosti přátel muzeí a galerií“ připravený ve spolupráci s Českým výborem ICOM k tématu letošního Mezinárodního dne muzeí. Pozornost bude věnována návštěvníkům muzeí, kteří patří mezi nejaktivnější a svou náklonnost ke svému muzeu projevují sdružováním se do společností, kruhů či sdružení přátel muzeí. Zajímá nás, jak tyto organizace fungovaly v minulosti a jak fungují dnes, jaké jsou jejich možnosti spolupráce s muzei či vlastní kulturní aktivity, jak mohou napomáhat muzeím při jejich činnosti.

Vycházíme z osvědčené praxe z minulých let, a proto Vás oslovujeme nyní – ve fázi programové přípravy kolokvia – abyste Vy sami určili obsahovou náplň našeho setkání, aby přímo reagovala na Vaše otázky a potřeby. Uveďte v přihlášce alespoň dvě konkrétní otázky nebo tematické okruhy, které jsou pro Vás v této problematice aktuální, o nichž byste chtěli diskutovat, nebo cítíte potřebu o nich načerpat chybějící informace.

Přihlášky zasílejte Sekretariátu AMG na adresu: Asociace muzeí a galerií České republiky, Jindřišská 901/5, II. schodiště, 110 00  Praha 1 – Nové Město, nebo na e-mail: amg@cz-museums.cz

Uzávěrka přihlášek I. cirkuláře je 31. srpna 2014!

Informace (167 kB)

Přihláška I. cirkulář (41 kB)

Těšíme se na setkání s Vámi!
 

Zpět

NOVINKY A AKTUALITY

Péče o zvukové kulturní dědictví

15.–16. října 2024 / Ostrava / Národní zemědělské muzeum Ostrava – Muzeum potravin a zemědělských strojů

Přijímáme přihlášky do dalšího ročníku kursů!

Již zítra 17. května 2024 začíná FMN 2024!

Výsledky 5. ročníku soutěže

6. června 2024 od 11.00 hodin

nahoru

Jak se přihlásit do AMG?

Chcete se stát členem Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s.? Potřebujete získat podrobnější informace o činnosti AMG, formách a možnostech členství, nebo výši členských příspěvků? Prostudujte si naše webové stránky a neváhejte nás kontaktovat!

Více o přihlášení Kontaktujte nás